Apa sampeyan ngerti apa aturan operasi sing kudu ditindakake ing pamroses patch PCBA?

Menehi kawruh anyar PCBA! Ayo nonton!

PCBA minangka proses produksi papan kosong PCB liwat SMT dhisik banjur dipasang ing plug, sing melu arus proses rumit lan kompleks lan sawetara komponen sensitif. Yen operasi ora distandardisasi, bakal nyebabake cacat proses utawa komponen komponen, mengaruhi kualitas produk lan nambah biaya proses. Mula, ing pangolahan chip PCBA, kita kudu netepi aturan operasi sing relevan lan operate kanthi manut persyaratan. Ing ngisor iki minangka pitepangan.

Aturan operasi proses patch patch PCBA:

1. Aja ana panganan utawa omben-omben ing wilayah kerja PCBA. Udud iku dilarang. Ora sundries ora relevan karo karya kasebut kudu diselehake. Workbench kudu dijaga tetep resik lan rapi.

2. Ing proses chip PCBA, lumahing sing bakal gandheng ora bisa dijupuk nganggo tangan utawa driji sing kosong, amarga pelumas sing disekresi nganggo tangan bakal nyuda katup lan gampang nyebabake cacat las.

3. Nyuda langkah operasi PCBA lan komponen kanthi minimal, supaya bisa nyegah bebaya. Ing papan pemasangan, sarung tangan kudu direngkangi, sarung tangan sing diresiki bisa nyebabake kontaminasi, mula sarung tangan sarung tangan sing asring dibutuhake.

4. Aja nggunakake pelumas pelindung kulit utawa deterjen sing ngemot resin silikon, sing bisa nyebabake masalah solderabilitas lan adhesi lapisan konformal. Deterjen khusus kanggo permukaan las PCBA kasedhiya.

5. Komponen sensitif EOS / ESD lan PCBA kudu diidentifikasi kanthi tandha EOS / ESD sing cocog kanggo ngindhari kebingungan karo komponen liyane. Kajaba iku, kanggo nyegah ESD lan EOS mbebayani komponen sensitif, kabeh operasi, perakitan lan pengujian kudu rampung ing papan kerja sing bisa ngontrol listrik statis.

6. Priksa meja kerja EOS / ESD sacara rutin kanggo mesthekake yen bisa digunakake kanthi bener (anti-statis). Kabeh jinis komponen EOS / ESD bisa disebabake dening metode grounding utawa oksida sing salah ing bagean sambungan grounding. Mula, perlindungan khusus kudu diwenehake menyang terminal grounding "kawat katelu".

7. Dilarang tumpukan PCBA, sing bakal nyebabake kerusakan fisik. Kurung khusus bakal disedhiyakake ing pasuryan sing digunakake lan dipasang miturut jinis.

Kanggo njamin kualitas produk pungkasan, nyuda komponen kanggo ngrusak lan nyuda biaya, perlu kanggo netepi peraturan operasi kasebut lan kanthi bener ing proses chip PCBA.

Editor saiki dina iki. Apa sampeyan wis entuk?

Shenzhen KingTop Technology Co, Ltd

Email:andy@king-top.com/helen@king-top.com


Wektu kirim: Jul-29-2020